Slovenka víťazkou preteku sveťáku v endure a ďalšie novinky.

Sram predstavil svoju novú prepracovanú vlajkovú loď cestný groupset SRAM RED AXS. Bikefest už nabudúci víkend, a my tam budeme tiež. Yt Industries vypustil do sveta novú prepracovanú verziu ich zjazdového bicykla Tues. Simča Kuchynková víťazkou preteku svetového pohára v endure.

WEB_GENERAL

NOVÝ CESTNÝ GROUPSET SRAM RED AXS

Najnovšia sada SRAM RED AXS, bola navrhnutá tak, aby bola ľahšia, rýchlejšia a predovšetkým jednoduchšia na používanie. Cieľom novej sady RED AXS je čo najviac uľahčiť jazdu na bicykli prostredníctvom série vylepšení funkčnosti, nastaviteľnosti, ergonómie, výkonu a konektivity.

Aké inovácie nová sada prináša?

Od svojho debutu v roku 2007 je sada RED synonymom vynikajúceho výkonu a minimálnej hmotnosti. Nový model 2024 pokračuje v tejto tradícii a znižuje celkovú hmotnosť o 154 gramov na 2496 gramov. Mala by byť teda najľahšou elektrickou sadou na trhu.

Vylepšená ergonómia a ovládanie

V reakcii na kritiku predchádzajúcich radov spoločnosť SRAM výrazne zlepšila ergonómiu svojich brzdových pák. Nový dizajn sa vyznačuje širšími kontaktnými plochami a zníženou výškou pre väčšie pohodlie. Brzdové páky sú teraz zakrivené smerom von, čo zlepšuje ovládanie a brzdný výkon,

Pokročilé mechanické aktualizácie

Mechanické aktualizácie sú rovnako pôsobivé ako ergonomické vylepšenia. Zmeny v smere stláčanie  piestikov znižujú silu potrebnú na brzdenie jedným prstom až o 80 %. Zavedenie ďalších konfigurovateľných tlačidiel na vnútornej strane páky umožňuje jazdcom prispôsobiť si funkcie, ako je napr. ovládanie cyklopočítača alebo aj radenie prevodových stupňov.

A samozrejme najdôležitejšia otázka: Cena?

Kompletná sada v cene 3 350€ obsahuje prehadzovačky, kotúče, reťaz, prešmykače a cyklopočítač Karoo, avšak neobsahuje kľuky. Kľuky s powermetrom stoja 1 345€ a kazeta je za ďalších 435€, takže celková cena kompletnej sady s powermetrom je 5 130€.

WEB_SRAM

BIKEFEST 2024

Už budúci víkend nás čaká ďalší ročník nadupaného festivalu BIKEFEST. Tento rok na nás na BIKEFESTE čaká až 11 pretekov. 

Program festivalu je už rokmi zaužívaný, ale pre istotu si ho pripomenieme. 

V piatok je na pláne tréning na sobotné ENDURO, PUMPTRACK, DUAL PUMPTRACK, večerný WHIP-OFF CONTEST a piatkový deň zakončí nabombená TRIDENT žúrka! 

V sobotu si na svoje prídu aj malé detičky, ktoré čaká hneď ráno mini pretek na pumptracku. Ďalej je na pláne veľmi populárne ENDURO, UPHILL CONTEST, divácky najatraktívnejší SLOPESTYLE so svetovou špičkou a večer deň zakončí NOČNÝ DUAL SLALOM po ktorom nasleduje opäž TRIDENT party. 

Nedeľu odštartuje MTB MARATÓN, po ňom nasleduje DOWNHILL RACE a celý bikefest zakončí DIRT JUMP.

Na Bikefest sa chystáme aj my, berieme so sebou polovicu predajne, takže budeme radi ak nás prídeš navštíviť a pomôžeš nám aby sme toho naspäť viezli čo najmenej.

WEB_BIKEFEST

NOVÝ ZJAZDOVÝ BICYKEL YT TUES

Spoločnosť YT industries sa tesne pred druhým kolom svetového pohára vytiahla s novým modelom ich zjazdového bicykla YT Tues. No teda, nie tak úplne novým, prepracovaným. 

Bicykel sa predáva iba v dvoch verziách, CORE 2 a CORE 4 pričom CORE 2 je osadený na GX sade, Rockshox tlmení a SRAM DB8 brzdách.  CORE 4 je vyššia verzia osadená na FOX Factory pružení, X01 sade a TRP DH-R EVO brzdách. Pri obidvoch modeloch je možnosť výberu veľkosti zadného kolesa.

Ak ti sedí na niektorej trati viac 29” vzadu a na inej zase 27,5, fachmani z YT pre teba zabudovali do vahadla flipchip, ktorým si vieš jednoducho prispôsobiť výšku stredu z 27,5” verzie na 29”. V ráme je takisto aj flipchip na nastevenie dĺžky chainstayu. 

A neposlednou zmenou je šírka zadného náboja, ktorá sa zmenšila zo 157mm na 148mm. Túto šírku poznáme z enduro bicyklov, a teda na nový Tues si budeš môcť v prípade potreby nahodiť aj koleso z tvojho enduro bicykla.

 

WEB_YT

SLOVENKA SIMONA KUCHYŇKOVÁ NA STUPNI VÍŤAZOV NA SVETOVOM POHÁRI V ENDURE

V uplynulých týždňoch sa konali prve dva kolá svetového poháru v endure. Prvé kolo v Talianskom Finale Ligure a druhé neďaleko slovenských hraníc v Poľskej Bielsko-Bialej.

Simča sa zúčastnila oboch kôl. Vo Finale Ligure ju zrušenie 4. stage posunulo z druhého miesta na stále úctyhodné 3. miesto. V Bielsko-Bialej už nenechala nič na náhodu a zobrala si zlato. Za oba tieto úspechy jej gratulujeme a ďakujeme, že vo svete robí dobré meno Slovenskej cyklistike.

Simča je teda po prvých dvoch kolách v celkovom hodnotení na druhom mieste. Všetci jej držíme palce do ďalších pretekov.

WEB_SIMONA

Toto je všetko z dnešného článku Bajky.News, daj nám vedieť tvoj názor alebo prípadné tipy na vylepšenia na adresu info@bajky.sk. Ďakujeme.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz